Zo onderhoud je jouw tuin

tuinhuis op maat

Wanneer je je tuin met Potgrond onderhoudt ziet deze er niet alleen netjes uit, maar draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. In deze blog kun je een aantal tips lezen over hoe je je tuin optimaal kunt onderhouden en een gezonde bodem houdt. Lees dus snel verder!

Zorg voor een gezonde bodem in je tuin

Je kunt de bodem van je tuin vruchtbaar en gezond maken door er regelmatig mulch, compost of mest door te scheppen. Let wel op dat je niet teveel mest gebruikt: hierdoor worden je planten slap. Het bemesten dien je alleen in het voorjaar te doen, omdat alles dan weer begint te groeien. Je kunt je eigen compost maken door het snoeiafval erin te gooien en dit op deze manier te her gebruiken. Het gazon moet twee keer per jaar bemest worden. Door regelmatig te maaien zorg je ervoor dat het gazon gezond blijft.

Over onkruid & de tuin winterklaar maken

Je kunt de controle over onkruid houden als je het regelmatig verwijderd. Je hebt minder last van onkruid als je vaste planten en bodembedekkers plant. Deze zorgen er namelijk voor dat het bladerdek bedekt is. Een andere manier is om de grond te bedekken met boomschors of cacaodoppen. Je kunt je tuin op een dier- en plantvriendelijke manier winterklaar maken. Snoei je tuin niet kaal, maar zorg ervoor dat dieren er kunnen overwinteren. Het meeste snoeiwerk kun je beter in het voorjaar doen. Dieren kunnen in de winter schuilen in de winterharde planten.

Materiaal voor tuinonderhoud

Je kunt je tuin veel natuurlijker maken door de schutting te laten begroeien met klimplanten. Kies voor hout met een milieucertificaat of tweedehands planken. Als je je schutting gaat vervangen, kun je ook een groene erfafscheiding maken. Met groene hagen wordt de lucht gezuiverd en trek je nuttige dieren aan. Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen, en maak je tuingereedschap na het snoeien goed schoon zodat het langer mee gaat. Op deze manier kun je langer plezier hebben van je tuin en je gereedschap.