Maak je tuin compleet met een zwembad

Zoek jij naar mogelijkheden om nog meer uit je tuin te halen? Maak je tuin compleet met een eigen zwembad! Een zwembad voegt luxe aan de tuin toe, zonder dat dit je direct duizenden euro’s kost. Kies bijvoorbeeld voor een opblaasbaar zwembad, of een model in een metalen frame. Dergelijke zwembaden gaan zeker enkele jaren mee bij een normaal gebruik en hoeven niet meer dan maximaal een paar honderd euro te kosten. Het alternatief voor een zwembad in een stalen frame is een inbouwzwembad. Kijk vooraf goed of je hier voldoende ruimte voor hebt in de tuin. Je wilt voorkomen dat het zwembad te erg opvalt; het doet af aan het groen in de tuin. 

Voordelen van een eigen zwembad in de tuin 

Er zijn verschillende redenen om de aankoop van een zwembad te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een zwembad je de ruimte biedt om af te koelen op de warmste zomerdagen. Het kan ’s zomers best warm zijn! Met een zwembad voorkom je dat je het te warm krijgt. Ook voor je kinderen is het prettig om een zwembad in de tuin te hebben. Zij kunnen er heerlijk in spelen met vrienden en vriendinnen. Mocht je de ruimte hebben, dan kun je voor een water groter zwembad kiezen. Er is niets lekkerder dan de dag beginnen met het trekken van een aantal baantjes. 

Overweeg een spa in plaats van een zwembad 

In plaats van een zwembad zou je ook voor een spa in de tuin kunnen kiezen. Voor de spa geldt hetzelfde: kies tussen een relatief goedkoop opblaasbaar model en een spa welke je in kunt graven of onder een overkapping op een stenen ondergrond kunt zetten. Een spa biedt ten opzichte van een zwembad het voordeel, dat je deze ook in de herfst en winter kunt gebruiken. Het water is ook in die seizoenen lekker warm!