Kan de barbecue alweer aan?

kan-de-barbecue-alweer-aan

Helaas, we moeten nog even wachten. Maar voor je het weet is het weer zover. Als het zonnetje schijnt en de dagen worden langer dan is er toch wel één ding wat iedereen doet: de barbecue aansteken. 

Een stukje vlees of een gepofte aardappel, je kan er een eigen draai aangeven en daarom is het een succes. Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten barbecues, maar welke past het best bij jou?

Houtskoolbarbecue

De houtskoolbarbecue, een van de meest bekende barbecue. Een van de grote voordelen van een houtskoolbarbecue is toch echt wel de rokerige smaak die de barbecue mee geeft aan de gerechten die je klaar maakt. Door middel van een brikettenstarter, kolen en aanmaakblokjes is het eenvoudig om een barbecue aan te krijgen. Het kost misschien wat meer tijd dan een gasbarbecue, maar het zorgt ook weer voor een sfeertje en de rokerige smaak op de gerechten hoort er ook wel bij. 

Gasbarbecue

De gasbarbecue is snel en makkelijk in gebruik. Bij een houtskoolbarbecue gebruik je kolen, aanmaakblokjes en een brikettenstarter en bij een gasbarbecue maak je gebruik van propaangas om de barbecue aan te krijgen. Doordat de gasbarbecue sneller op temperatuur is, kun je snel beginnen. Daarnaast is de gasbarbecue gemakkelijk in onderhoud en heb je minder last van rook. Het minpunt is dat de gasflessen met propaan veel ruimte innemen en dat ze opnieuw gevuld moeten worden als ze leeg zijn. 

Elektrische barbecue

Je steekt de stekker in het stopcontact en je kan al bijna aan de slag. De temperatuur is makkelijk in te stellen door middel van een draaiknop. De elektrische barbecues zijn vaak wel wat kleiner dan een houtskoolbarbecue en een gasbarbecue, dus hele grote stukken vlees braden zit er helaas niet in. Daarnaast heb je een stopcontact nodig. Maar natuurlijk zitten er ook een aantal voordelen aan verbonden. De elektrische barbecue is makkelijk in gebruik. Sommige elektrische barbecues zijn namelijk in te klappen. Ook heb je geen last van rook en kun je de barbecue gemakkelijk schoonmaken.  

Na het kiezen van de barbecue die bij jou past, kan het barbecue seizoen nu echt beginnen. Barbecue aan, vleesje erop, drankje erbij en je familie of vrienden. Beter kan niet toch?