Waar moet je op letten bij het kopen van een bandenwisselaar?

6 gereedschap

Wanneer je een bandenwisselaar wilt aanschaffen, dan is het belangrijk dat je jezelf vooraf goed inleest. Het is belangrijk om goed op een aantal zaken te letten. In theorie ga je deze apparaten namelijk regelmatig gebruiken, het is daarom dus belangrijk dat je voor de juiste machine kiest. Kijk ten eerste vooraf goed naar de welke velgen je wilt wisselen en de breedte hiervan. Brede velgen hebben namelijk een andere machine nodig dan smalle velgen. Daarbij moet je ook bepalen of je een handmatige of hydraulische demonteermachine wilt hebben. Als laatste is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het apparaat.

Verschillende soorten taparmen

Een tap machine wordt gebruikt om draad door middel van een tapkop een draad in een boring te maken. Er zijn verschillende typen taparmen, voor verschillende werkzaamheden. Ten eerste de pneumatische taparm, deze wordt door middel van lucht aangedreven. Vaak zijn deze machines in verschillende capaciteiten beschikbaar. Een elektrische taparm wordt elektrisch aangedreven en heeft geen compressor nodig. Een ander soort taparm is de hydraulische taparm. Deze hebben een hoge energiedichtheid en een groot vermogen. Voor alle taparmen geldt dat ze vaak met verschillende capaciteiten beschikbaar zijn. Het is volledig afhankelijk van wat je nodig hebt.

Verschillen tussen pneumatische en elektrische taparmen

Pneumatische en elektrische taparmen hebben veel overeenkomsten in functie. Daarentegen zijn er ook een aantal belangrijke verschillen tussen de twee. Een pneumatische arm heeft verschillende reikwijdtes, daarbij zijn ze vaak goedkoper dan andere taparmen. Je hebt hierbij wel een compressor nodig, die voor enige geluidshinder zou kunnen zorgen. Een elektrische taparm wordt aangedreven, hiervoor heb je dus geen compressor nodig, wat scheelt in geluid en onderhoud. Een pneumatische taparm vraagt namelijk veel onderhoud, door de manier waarop deze in elkaar zit. Daarbij heeft deze een hoger energieverbruik dan een elektrisch taparm.