Personeelsfeest organiseren: maak het leuk voor iedereen

personeelsfeest organiseren

Bij het personeelsfeest organiseren, is het zaak om op een aantal dingen goed te letten. Ik heb menig personeelsfeest meegemaakt, en kan je uit eigen ervaring een paar do’s en don’ts vertellen. 

Het allerbelangrijkste is naar mijn mening om een goed beeld te hebben van je publiek. Hoe zorg je ervoor dat zowel de mensen van management als de mensen van het magazijn en de productie bijvoorbeeld, met elkaar kunnen omgaan zonder dat het ongemakkelijk of geforceerd wordt? Dat is een moeilijk vraagstuk bij het plannen van een personeelsfeest. Hoe je dit kunt oplossen vertel ik je in de volgende alinea.

personeelsfeest organiseren

Vraag je publiek wat ze leuk vinden

Bij het personeelsfeest organiseren, is het vooral belangrijk dat je personeel het naar zijn zin heeft. En dat geldt voor iedereen, in alle lagen van het bedrijf. Het is goed om rekening te houden met je publiek. Een goede tip die ik je kan geven: vraag al je personeel wat ze leuk vinden en probeer dit zoveel mogelijk toe te passen. De mensen van management zullen andere dingen willen op een feestje dan de 16 jarige meisjes die achter de kassa zitten. Maar je wil dat ze het allebei een top feest vinden. Beter nog: geef de planning uit handen en ga lekker achterover zitten!