Nieuwe fuseekogels bestel je tegenwoordig eenvoudig online

Fuseekogels

Voor het bestellen van nieuwe fuseekogels ben je niet langer afhankelijk van de lokale autodealer. Waar men voorheen vaak vertrouwde op de hulp van een automonteur voor het vervangen van de kogels, gebeurt dat tegenwoordig steeds minder vaak. Door losse onderdelen voor je auto zelf te bestellen, kun je veel geld besparen. Een automonteur zal in veel gevallen een marge over de losse onderdelen rekenen. Deze marge betaal je niet, wanneer je de onderdelen zelf bestelt. Er zijn verschillende websites waarop onderdelen voor auto’s besteld kunnen worden.

Vervangen

Werking van fuseekogels in een auto

De fuseekogels van auto’s bieden je de mogelijkheid om de wielen onder het voertuig te laten draaien. Hierbij vormt de kogel de verbinding tussen het fuseelichaam van de auto en de draagarm. Je merkt dat de kogels vervangen moet worden, op het moment dat er een bonkend geluid hoorbaar is. Het geluid valt te verklaren door speling, vaak als gevolg van slijtage aan de kogel of andere onderdelen. In sommige gevallen worden de kogels aan de draagarm bevestigd. Het is in dat geval niet mogelijk om de kogels los te vernieuwen. Je zal de volledige draagarm moeten vervangen. Een automonteur kan je hierbij helpen.

Onderdelen

Zoek naar de juiste losse onderdelen

Bij het bestellen van losse onderdelen op internet zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld goed naar het model van het onderdeel, om er zeker van te zijn dat deze in je auto past. Het zou bijzonder vervelend zijn, als je een extra onderdeel moet bestellen. Veel webwinkels hebben de losse onderdelen onderverdeeld over de verschillende automerken. Dit maakt het makkelijker om de juiste onderdelen bij jouw auto te zoeken. Je kunt de onderdelen zelf in de auto plaatsen, of dit door een erkende garage laten doen. Door voor de hulp van een garage te kiezen, weet je zeker dat het nieuwe onderdeel op de juiste wijze gemonteerd wordt.