Alles over de VCA Basis cursus

VCA Basis cursus

Een VCA Basis cursus is speciaal voor medewerkers die tijdens hun dagelijks werkzaamheden te maken krijgen met risico’s en gevaren. De cursus zorgt ervoor dat je bewust wordt van mogelijke gevaren, maar hier ook op een goede manier mee om leert gaan. Dit is niet alleen voor jezelf prettig, maar ook voor andere medewerkers en voor opdrachtgevers. De VCA Basis cursus is bedoeld voor uitvoerende werknemers, maar ook voor zzp’ers die dagelijks geconfronteerd worden met risico’s. 

Het diploma dat je ontvangt na afloop van de VCA Basis cursus toon je aan dat je veilig en gezond werkt, volgens de VCA richtlijnen. De VCA Basis cursus is niet verplicht, maar het is wel van groot belang. Hiermee toon je aan dat je werkt met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. Het komt steeds vaker voor dat opdrachtgevers eisen van leveranciers dat medewerkers een certificaat hebben op dit gebied. 

VCA Basis cursus

De inhoud van de VCA Basis cursus

Wanneer jij in je dagelijkse werkzaamheden te maken hebt met risico’s of wanneer je werkzaam bent in een risicovolle omgeving is het slim om voor een VCA Basis cursus te gaan. Deze cursus is geschikt voor zowel zzp’ers als vast personeel en uitvoerend personeel. Voor leidinggevenden is een speciale cursus: de VCA VOL cursus. De cursus is een brede opleiding waarbij verschillende belangrijke onderwerpen aan bod komen. Denk onder andere aan arbo in de praktijk, arbeidsomstandigheden en milieu, gevaarlijke stoffen, werken in besloten ruimten, elektriciteit, brand- en explosiegevaar,  werken op hoogte, gereedschapsmachines en persoonlijke beschermingsmiddelen.