Waar koop je een schademotor?

Dagwaarde motor bepalen

Ben jij opzoek naar een schademotor? Het kan nog best lastig vinden om de juiste motor te vinden. Het hangt er natuurlijk ook volledig vanaf waar je naar op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een schademotor puur voor de nog wel functionerende onderdelen, of wil je de schademotor opknappen en hem weer volledig functionerend krijgen? Afhankelijk van de hoeveelheid schade, is het wel belangrijk om er oog voor te hebben. Niet iedereen kan zomaar een motor opknappen.

Er zijn een aantal sites waar inkopers en verkopers van schademotoren in contact kunnen komen. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met betrouwbare verkopers, die weten waar ze het over hebben.

De dagwaarde van een motor bepalen

Wil jij de dagwaarde motor bepalen, bijvoorbeeld omdat je jouw motor wilt verkopen? Je kunt dit natuurlijk zelf uit gaan zoeken, maar dat kan best lastig zijn. De dagwaarde is wat anders dan de cataloguswaarde en hangt onder andere af van de staat van de motor, de leeftijd, de kilometerstand en de uitvoering. Sommige uitvoeringen worden naarmate de tijd vordert meer waard, maar dit is veelal niet het geval. Gelukkig zijn er een aantal sites die helpen met het bepalen van de waarde, zodat dit jou geen moeite kost. Dat scheelt ook weer een hoop tijd en onderzoek.


Hoe maak je goede verkoopfoto’s van jouw motor?

Het goed op de foto zetten van jouw motor is essentieel bij de verkoop. Dit trekt mensen en zorgt ervoor dat je jouw motor sneller verkoopt. Jouw motor moet dus opvallen ten opzichte van alle andere motoren die verkocht worden.

Stap één is het kiezen van de juiste achtergrond. Kies dus een achtergrond die past bij het type motor en zorg ervoor dat er niet te veel opvallende objecten op de achtergrond staan. Daarnaast is de juiste belichting erg belangrijk, en ook de nabewerking kan het verschil maken. Gebruik bijvoorbeeld een mooi kleurenfilter om de foto’s eruit te lat