Waar je op moet letten als je elektrische damesfietsen vergelijkt

Een elektrische fiets is tegenwoordig helemaal in. Door het gebruiksgemak van een een e-bike hebben steeds meer mensen besloten om ook over te stappen. Als je ook van plan bent om een elektrische fiets te kopen dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Veel onderdelen op een elektrische fiets zijn dezelfde als op een gewone fiets. Daarom volgt hier kort een overzicht waarmee je specifiek elektrische damesfietsen met elkaar kan vergelijken.

Koop een e-bike van een bekend merk

Als het goed is kun je heel wat jaren vooruit met een e-bike. Je zult de fiets vaak gebruiken en daarom wil je een exemplaar van goede kwaliteit. Een manier om te garanderen dat jouw elektrische fiets lang mee kan is om er één aan te schaffen van een gerenommeerd merk. Merken zoals Sparta, Puch, Dutchebike en Delfi zijn daar goede voorbeelden van. Dit zijn ervaren producenten van elektrische fietsen. De modellen van deze merken zijn van hoge kwaliteit en ontzettend duurzaam.

De plaats van de motor

De motor is, samen met de batterij, het onderdeel dat een e-bike anders maakt dan een gewone fiets. Vanzelfsprekend is dit een belangrijk onderdeel. De plaats van de motor is daarbij ook cruciaal. In principe zijn er drie verschillende locaties waar je de motor kunt verwachten. Dit zijn een motor bij het voorwiel, in het midden of bij het achterwiel. Over het algemeen wordt de motor in het midden als de beste optie gezien. De wielen zijn dan vrij zodat je deze eenvoudig kunt repareren als dat nodig is. Een motor bij het voorwiel is de minst gunstige plaats. Veel gebruikers van een elektrische fiets hebben dan het gevoel dat ze vooruit getrokken worden. Een motor in het midden zorgt ook voor de beste balans van de fiets en daarmee de meest prettige rijervaring. De capaciteit van de batterij is uiteraard ook belangrijk. Je wilt graag een batterij met veel inhoud zodat je grote tochten kan maken zonder dat je moet stoppen om de accu ergens op te laden. De actieradius geeft aan hoe ver je met één batterij kunt rijden.