Verschillende soorten rode rozen

Rode rozen

Rode rozen zijn de meest populaire rozen en daarom zijn er ook verschillende soorten van. Een van deze soorten is de Red Naomi roos. Deze roos staat bekend om haar grote bloemenknop en prachtige rode kleur. De Red Naomi wordt ook wel een XXL-roos genoemd door deze kenmerken. De Red Naomi staat prachtig in gemengde boeketten, maar ook als rozenboeket met alleen deze roos. Een andere soort van de rode rozen is de EverRed. Deze is iets minder groot dan de Red Naomi, maar ook een mooie premium roos. De kleur van de EverRed is iets donkerder dan de Red Naomi. Zo is er dus voor ieder wat wils.

De betekenis van rode rozen

Zoals gezegd zijn de rode rozen de meest populaire rozen. Met deze rozen laat je dan ook zien dat je onvoorwaardelijk veel van iemand houdt. Vaak worden rode rozen gegeven op romantische dagen zoals een trouwdag, Valentijnsdag of de verjaardag van jouw partner. Met deze rode rozen laat je zien dat je aan diegene denkt en blij bent dat jullie elkaar hebben leren kennen. Rode rozen worden ook vaak gebruikt op een bruiloft. Met deze rozen kun je de locatie mooi aankleden en eventueel ook nog een rode roos meegeven op het eind aan de gasten als aandenken op een mooie bruiloft.

De verzorging van rode rozen

Als jij rode rozen hebt gekregen of gekocht, wil jij er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Dit doe je door de volgende handige verzorgingstips op te volgen. Haal de rode rozen zo snel mogelijk uit de doos en snijd de stelen schuin af. Maak vervolgens een vaas van de juiste grootte goed schoon. Hierdoor kunnen er zo min mogelijk bacteriën bij de rozen komen. Doe de rozenvoeding bij het water, zodat de rozen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Ververs het water en de rozenvoeding na een week voor de beste resultaten!