Snurkbeugel heeft onze relatie gered

snurkbeugel

Het klinkt wel heel erg drastisch als je bovenstaande leest; een snurkbeugel heeft onze relatie gered. Maarsnurkbeugel ik kan je vertellen dat dit bijna echt was. Meer dan 25 jaar zijn wij getrouwd en hebben veel lief en leed met elkaar gedeeld. De laatste jaren was het meer leed dan lief. Dit kwam omdat mijn man een enorme snurker aan het worden was. Zo erg dat ik er geen oog ’s nachts meer dicht door kon doen. Hij was lekker aan het slapen en ik was aan het draaien om de slaap te kunnen vatten.

Ondertussen was het zo erg geworden, dat wij een aparte slaapkamer hadden ingericht. Niet voor een logé, maar voor mijzelf. Op deze manier kon ik een beetje de slaap vatten, hoewel ik ook hier het snurken nog kon horen.

Wij hadden veel eerder een snurkbeugel moeten aanschaffen

snurkbeugelOp een gegeven moment kon ik zelfs in mijn eigen slaapkamer niet meer slapen. Overal hoorde ik het gesnurk en ik werd er een beetje gek van. Een vriendin gaf mij de tip om een snurkbeugel te bestellen. Meteen op het internet wezen kijken wat de mogelijkheden waren. Het tandtechnisch laboratorium welke hier speciaal in gespecialiseerd is, kan zo een beugel voor je maken. Hiervoor moet je wel eerst een afdruk maken en deze aan hun opsturen. Zo een afdruk setje kan je ook op hun website bestellen. Door de handleiding erbij te houden weet je precies hoe je zo een afdruk, van de boven en de onderkaak kan maken.

Inmiddels heeft mijn man de beugel al ontvangen en in gebruik genomen. In het begin was het best wel even wennen om hiermee te moeten slapen. Daar is hij nu al helemaal aan gewend. Het snurken is zo goed als helemaal verdwenen en heb ik mijn intrek in onze slaapkamer weer genomen.