Kosten beton cire

Beton cire is een mengsel van cement en kunsthars dat vaak wordt gebruikt in huizen als stucwerk. Aangezien het niet van zand met kiezels en water wordt gemaakt, is het eigenlijk geen echt beton. Wel is het een van de populairste opties als vloer of muurstuc in je huis. Zo wordt het vaak gebruikt in de keuken en de badkamer, maar ook op trappen, in de slaapkamer of in de woonkamer. Voor het grootste deel zal je het terugzien in vloeren. Bij aanschaf is het natuurlijk wel belangrijk om rekening te houden met de hoogte van een beton cire vloer prijs. Deze kan namelijk vrij hoog oplopen door het unieke materiaal en de bijkomstigheden voor het aanbrengen.

Prijzen

De beton cire vloer prijs is erg afhankelijk van hoe het gebruikt wordt en hoeveel aangebracht moet worden. Voor een vloer zal dit vaak neerkomen op ongeveer 80 euro per vierkante meter. In sommige gevallen kan het oplopen tot 145 euro per vierkante meter. Ter vergelijking: in het minimale geval komt dit neer op de kosten van afgerond 33 zakken gemixte chocoladerepen voor de kinderen die sint maarten lopen. Maximaal komt dit neer op zo’n 10 tickets voor een optreden van de plaatselijke dorpsband, of 1 ticket voor Shawn Mendes. Zeker dus een uitgave die niet licht genomen moet worden.

Andere toepassingen

Beton cire hoeft niet alleen gebruikt te worden in vloeren. Zo kan het ook gebruikt worden voor trappen. Gemiddeld komt de prijs voor een beton cire trap uit op tweeduizend euro. Verder worden betonnen muren vandaag de dag ook vaker en vaker gebruikt in de huizen van mensen. Gemiddeld zal deze prijs uitkomen op zo’n 80 tot 100 euro per vierkante meter. Het voordeel van een beton cire muur is dat je zelf de kleur kan uitkiezen. Het is zelfs mogelijk om meubels te bekleden met extra beton cire. Dit wordt gedaan door beton cire te gieten over de meubels. Aangezien elke meubel anders is, is het vrijwel onmogelijk om de prijs vast te stellen.