Investeren in Bitcoin of Ethereum is het waard

‘Investeren’ is een woord dat bij sommige mensen angst opwekt. Aan de ene kant logisch, want als je gaat investeren dan neem je altijd een (klein) risico. Levert het veel op of wordt een dikke blunder? In Bitcoin en Ethereum kun je tegenwoordig weer in investeren zonder verlies mee te draaien, doordat de baas van Tesla 1,5 miljard heeft geïnvesteerd in deze cryptomarkt. In deze blog lees jij waarom het Bitcoin en Ethereum het echt waard zijn om in te investeren.

Leuk die cryptovaluta, maar wat is het nou eigenlijk? 

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel dat van peer-to-peer gaat, hierbij bedoelen we dat er een transactie kan plaatsvinden tussen twee personen zonder dat een tussenpersoon zoals een bank aan te pas komt. Je moet het zien als een onlineversie van cash geld. Bitcoin kopen is eenvoudig; je maakt een account aan en zet geld op je wallet. Vervolgens kun je het gaan verhandelen, bewaren of gebruiken. Ethereum is een heel ander soort valuta dan Bitcoin. Ethereum is vergeleken met Bitcoin een decentraal open platform dat gebaseerd is op de blockchain technologie. Ethereum wordt gebruikt als betaalmiddel als er wijzigingen worden aangebracht op het Ethereum netwerk of als er transacties plaatsvinden tussen Ethereum netwerkgebruikers. Ethereum kopen is net zoals Bitcoin eenvoudig, ook al ligt de kennis voor het gebruiken van deze munt een stuk specifieker dan Bitcoin.

De voordelen van deze digitale betaalmiddelen

Zowel Bitcoin als Ethereum kunnen gemined worden, dit houdt in dat de munten bewaard kunnen worden in een digitale wallet totdat de tijd rijp is om ze te verhandelen of te gebruiken. Geen zorgen dus als de koers in die periode wat lager ligt dan normaal. Verder kun je zittend geld verdienen, als je het maar goed aanpakt. Stel jezelf de volgende kritische vragen:

  • Wat is de functie van de munt?
  • Wat is de koers?
  • Wie zijn de oprichters?
  • Hebben de oprichters een technologisch verleden?

Beiden munten zijn het waard om in te investeren als je maar rekening houdt met de Bitcoin en Ethereum koers en jezelf de kritische vragen stelt. Momenteel zijn de koersen erg aantrekkelijk, dus waar wacht je nog op?