Investeer in je eigen home gym

De afgelopen twee jaar gingen we van de ene lockdown in de andere. Daarbij werden allerlei sectoren steeds gesloten, zoals de horeca, detailhandel en ook de sportscholen. Echter, sporten is vitaal voor ieder z’n gezondheid en dat werd dus steeds best lastig gemaakt. Natuurlijk kan je ook buiten gaan wandelen of hardlopen, maar krachttraining zat er helaas niet bij. Omdat corona nog lang nog niet achter ons ligt, is het verstandig om eens na te denken om een mini sportschool thuis op te stellen. Zo kom je toch altijd aan je beweging, ook al zit het land in lockdown.

Pak het groots aan met een krachtstation

In de sportschool beschik je natuurlijk over apparaten die niet in een gemiddeld huis passen. Je moet dus goed nadenken over welk apparatuur je in je home gym wilt plaatsen. Zo kun je kiezen voor een loopband of hometrainer, maar kun je het ook grootst aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan een krachtstation plaatsen of een smith machine. Een krachtstation neemt misschien veel ruimte in beslag, maar zorgt er wel voor dat je met slechts één apparaat je hele lichaam kunt trainen. Je hoeft dus niet meerdere apparaten te plaatsen, maar je hebt er aan één genoeg. Dit scheelt je dus ruimte én geld. Een krachtstation is dus ideaal om aan allerlei verschillende doelen te werken, en dat gewoon vanuit huis!

Maak er een echte gym ervaring van

Heb je een grote ruimte tot je beschikking? Bijvoorbeeld de zolder of een ruime slaapkamer? Denk er eens over na om het ook om te toveren tot een mini wellness: je kunt er bijvoorbeeld een kleine sauna of stoomcabine in plaatsen. Veel sportscholen bieden dit ook als bijkomende dienst aan en hoe fijn zou het zijn als je dit ook thuis hebt. Niet alleen maak je de sportschool ervaring helemaal af, het zorgt er ook voor dat je thuis lekker kan ontspannen na een dag werken. Heerlijk!

Koop apparaten op basis van je doelen

Een krachtstation is een goede optie als je graag aan verschillende lichaamsdelen werkt, maar als je het wat kleiner wilt houden, kun je genoeg andere apparaten kopen. Beslis wat je koopt op basis van de doelen die je stelt. Vind je het gewoon fijn om wat buikspieroefeningen te doen? Dan heb je al genoeg aan een fitnessmat. Wil je je armen en benen trainen? Dumbbells of een stang zijn dan de beste optie. Je kan het zo groot of klein maken als je wilt, zo lang je maar fit blijft. Kijk eens op de website van Tunturi voor alle mogelijkheden!