Het uitserveren van hapjes op een verjaardag

butler snijplank

Bij de meeste verjaardagen die ik heb meegemaakt, werden er hapjes uitgedeeld. Ik ben er zelf nooit heel erg gek op geweest, maar het is wel netjes om de gasten iets te kunnen bieden. Het rond laten gaan van stukjes kaas en worst op een butler snijplank is populair. Deze opties vind ik zelf niet lekker en dat is ook de reden dat ik niet zo dol bent op het uitserveren van hapjes. Inmiddels heb ik uitgevonden dat er meer opties zijn dan die typische Hollandse hapjes. Daardoor ben ik meer fan geworden van de gewoonte om de gasten wat lekkers voor te zetten.

butler snijplank

De hapjes die ikzelf uitdeel

Zoals ik al zei, ben ik niet zo dol op de stukjes kaas op de butler snijplank. Toen ik mijn eigen verjaardag ging regelen en organiseren, ben ik gestart met het zoeken naar andere hapjes om uit te delen. Zelf deel ik nu liever chips uit of warme hapjes uit de oven. Ik ben niet helemaal afgestapt van de Hollandse hapjes, want het blijkt dat er kennelijk toch een hoop mensen daar dol op zijn. Met mijn toevoegingen heb ik er wel voor gezorgd dat er bij andere verjaardagen ook andere hapjes worden bedacht. De variatie die daardoor ontstaat kan ik erg waarderen