Ficus Carica

De vijgenboom is een struik met omhoog gaande takken. Hij kan tot wel tien meter hoog groeien. De struik heeft dikke bladeren en er groeien bloemen aan. Hij brengt je in een natuurlijke sfeer waarbij je kan genieten van zalige aroma’s. Als jij graag tot rust komt in de natuur, dan is een vijgenboom kopen iets voor jou!

Verzorging

Wil je een vijgenboom kopen , dan is het het gemakkelijkste om deze in de volle grond te planten. Je plant deze best op een warme, afgesloten plaats. Een voorbeeld hiervan is om de vijgenboom tegen de muur te plaatsen. Als dit niet gaat, kan je ze best uit de wind plaatsen. Zo bescherm je de vijgenboom het best. De reden dat je vijgen beter niet in een pot plant, is omdat ze op deze manier de strenge winters niet aankunnen. De kans op bevriezen is namelijk hoog. Wanneer je denkt dat een vijgenboom kopen iets voor jou is, kijk dan zeker naar de soorten vijgen die een koud klimaat kunnen verdragen. Let op, de grootste bedreiging voor de vrucht, zijn vogels! Het is aan te raden om de vijgen te beschermen door bijvoorbeeld netten te plaatsen. Verder brengt de vijgenboom brengt niet veel problemen met zich mee. Ze groeien ontzettend snel in de volle grond. Om de boom in vorm te krijgen, kan je hem snoeien. Dit doe je tijdens de rustperiode van november tot februari. In de zomermaanden kan de vorm van de boom gecorrigeerd.

De vrucht

De vrucht van een vijgenboom kan je precies één dag houdbaar houden. Het heeft een zachte rood/goude inhoud en wordt omhult door een kwetsbare schil. De oogstperiode is rond augustus en september. Wanneer je ze direct naar binnen speelt, zijn ze op hun best. Je kan ze natuurlijk ook altijd gebruiken in de keuken, bij recepten. Een vijgenboom kopen kan dus ook iets voor jou zijn als je graag bezig bent in de keuken!