De beste sipping rum uit de Filipijnen

don papa rum

Als je een echte fan bent van rum, kan Don Papa rum niet in jouw collectie ontbreken. Deze rum vindt zijn oorsprong in de Filipijnen. Dit land staat namelijk bekend als een van de landen waar de meeste rum wordt gedronken, maar toch hadden ze zelf nog geen sipping rum uitgebracht. Daar is met de komst van Don Papa verandering in gekomen. 

Gemaakt om puur te drinken

Men drinkt rum vooral om te mixen met andere drankjes, omdat het daar een goede basis voor vormt. Echter is Don Papa rum ontstaan met het idee dat het juist puur gedronken wordt, aldus de term sipping rum. Veel mensen, niet alleen in de Filipijnen maar over de hele wereld, hebben de kwaliteit van deze rum ontdekt en zijn dan ook groot fan. 

don papa rum

Soorten Don Papa

Sipping rum is rum die langer wordt gerijpt en daardoor een zoetere smaak krijgt. Hierdoor is het niet zo bitter en kunnen meer mensen ervan genieten door het puur te drinken. Van Don Papa zijn er diverse varianten op de markt. Dit zijn natuurlijk de originele rum, Baroko, Masskara, Port Cask, 10 Years Rum, Sherry Cask en Rare Cask. Als je fan bent van vanille, dan is de Baroko zeker aan te raden. In de Masskara rum vind je vooral tonen van honing en citrus terug.