Breng uw tuin tot leven

7 groendak

Iedereen houdt natuurlijk van een beetje groen in de tuin. De tuin is een plek waar je komt voor de natuur en de rust. De meeste tuinen in nederland zijn helaas erg saai. Veel tuinen hebben veel tegels en weinig groen en dieren. Een groendak van groendaktotaal kan hier veel verandering in brengen. Door een groendak te plaatsen op uw schuur of huis Heeft u al snel veel meer planten en dieren om u heen. Een groendak is ook beter voor de luchtkwaliteit rond uw huis omdat de plantjes de lucht schoonmaken. Als iedereen in nederland een groendak zou nemen zou de biodiversiteit enorm toenemen en de luchtkwaliteit een stuk hoger zijn.

Veel verschillende dieren

Een groendak is een perfecte woonplaats voor veel verschillende diersoorten. Vogels kunnen er een nestje bouwen en lekker broeden. Wormpjes en slakken houden ook heel erg van een groendak omdat er daar veel planten zijn. Deze vele wormen en slakken kunnen dan weer opgegeten worden door de vogels, zo ondersteunt u de voedselkringloop. Een belangrijk element voor dit soort dieren is beschutting. Vogels willen niet dat hun nest van het dak af waait dus zoeken ze een lekker plekje op. Een sedumdak met zonnepanelen is hiervoor een ideale gelegenheid. Onder de zonnepanelen zitten de vogels lekker beschut en kunnen ze veilig hun eitjes beschermen.

Heerlijke stilte

Een ander erg fijn element dat een groendak met zich meebrengt is stilte. Als u in een groot stedelijk gebied woont heeft u waarschijnlijk veel last van geluid van auto’s en andere bewoners. Deze enorme overlast wordt alleen maar versterkt door alle stenen en harde daken doordat het geluid de hele tijd weerkaatst. Een groendak kan dit probleem verhelpen. Een groendak absorbeert namelijk een groot deel van de geluiden waardoor het een stuk stiller kan zijn. Als u dus een groendak neemt kunt u in uw tuin in alles stilte van de wereld genieten van de levendige diertjes.